Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ привітав журналістів із професійним святом

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав журналістів із їхнім професійним святом. Він закликав згадати у молитвах загиблих журналістів, які постраждали за правду.

    «Дорогі журналісти! В день вашого професійного свята висловлюю подяку за ваше особливе служіння – людям і правді, а відтак і Богу. Ви нині тримаєте оборону свого, інформаційного, фронту і воюєте проти брехні та омани російського агресора, викриваючи його антилюдські злочини та показуючи їх усьому світові», – йдеться на сторінці Епіфанія у Фейсбуці.

    Єрарх зазначив, що покликання журналістів – свідчити правду і прагнути справедливості є богоугодною справою, заповіданою Господом у двох заповідях блаженства: “Блаженні голодні і спраглі правди, бо вони наситяться” (Мф. 5: 6) та “Блаженні гнані за правду, бо їхнє є Царство Небесне” (Мф. 5: 10).

    «Тож нехай Всемилостивий Господь оберігає вас і благословляє на всі добрі справи.
    Добрими словами та щирою молитвою згадаймо тих журналістів, які заплатили високу ціну, віддавши власні життя за правду, свободу, за право вільно доносити інформацію до інших людей. Вони своїми ділами продовжують жити серед нас тут, в Україні, яка, попри всі плани московського тирана, не здалася, не скорилася, не роз’єдналася, а відважно, усією великою родиною, протистоїть агресору. Слава Ісусу Христу!», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній розповів, що росія захищає в Україні лише справи диявола і зло. Також за його словами, вже 400 церковних громад УПЦ МП перейшли до ПЦУ від початку повномасштабної війни.

    Найсвіжіше

    Популярне