П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: росія захищає в Україні лише справи диявола і зло

    У Міжнародний день безвинних дітей-жертв агресії предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній розповів, що росія в Україні захищає лише справи диявола. Архієрей закликав молитися за милість і захист Господній для всіх українських дітей, які потерпають від російської агресії.

    «Коли росія говорить, що когось «захищає» в Україні, то лише справи диявола і зло. Безжальний агресор вбиває і калічить найбеззахисніших, найвразливіших створінь Божих – дітей. Росія за перші сто днів повномасштабної війни вже вбила в Україні 243 дитини, щонайменше 446 були поранені», – написав першоєрарх ПЦУ.

    Він додав, що ці офіційні цифри, на жаль, зовсім не остаточні, оскільки достеменно не відома доля дітей на окупованих територіях, депортованих родин і сиріт.

    За даними Офісу українського омбудсмена, з початку повномасштабного вторгнення в Україну росія вивезла на свою територію (фактично, вкрала) майже 200 тисяч українських дітей. Це страх, сльози, біль і скалічені життя не лише тих безвинних дітей, а й їхніх рідних і близьких людей, — йдеться в дописі митрополита Епіфанія.

    «Однак злочини не залишаться безкарними!  – підкреслив предстоятель ПЦУ. — Невідворотність Суду Божого та суду людського – це те, що очікує на кожного агресора і злочинця, хто або власними діями, або словесним схваленням, або і мовчазною бездіяльністю сприяє поширенню зла та смертного гріха».

    Митрополит Епіфаній закликав молитись за українських дітей і зазначив, що всі діти України страждають, бо ніхто з них не є в безпеці, у них відібрали миті щасливого й мирного дитинства, право жити у власному домі, з усією своєю родиною.

    «Їх позбавили можливості зараз мріяти і радіти життю, не боятися звуків і не мати ризиків підірватися або скалічитися мінами чи залишками вибухонебезпечних предметів. Страшно усвідомити, що у ХХІ столітті в центрі Європи діти мають замислюватися над тим, чи можна доїсти окраєць хліба, чи можна допити воду з пляшки, чи повернеться додому тато чи мама, і взагалі – чи повернуться вони ДОДОМУ?.. Господи милосердний, збережи дітей милістю Твоєю, віджени від них ворога і супротивника, захисти від всіх бід, даруй радість серцям їхнім!», – підсумував митрополит.

    Найсвіжіше

    Популярне