П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Символ Віри це не новий винахід, а віра апостолів, – митрополит Епіфаній

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський Епіфаній звернув увагу на Символ Віри. Коли сьогодні ми його промовляємо, то долучаємось до апостолів.

    «Символ цей – не винахід отців Собору, але формула, через яку вони виклали ту саму істинну віру, яку Христос сповістив апостолам і яку утвердив Дух Святий через дар П’ятидесятниці. І коли ми сьогодні промовляємо Символ віри – ми долучаємося до апостолів, до отців Собору і до всіх, хто істину, відкриту Самим Богом, сповідує і передає від одного покоління християн до наступного», – сказав митрополит Епіфаній, передає пресслужба ПЦУ.

    Митрополит зауважив, що як у давні часи, так і тепер бачимо боротьбу істини та неправди.

    «І на боці неправди були не лише відверті язичники, безбожники чи гонителі – серед лжевчителів виявлялися і навчені у богослівʼї, і монахи, і церковні ієрархи. Але коли вони збиралися чи й нині збираються не для пізнання, свідчення та утвердження істини – то як би пишно себе не називали, це не зробить неправду, яку вони скажуть – правдою. І фарисеї, і єретики мали свої зібрання, де погоджувалися між собою у неправді. Тож не зовнішня форма зборів, але вияв і плоди праці зібраних показують – чи таке зібрання і його вчення є згідними з Божественним Одкровенням, з істиною, чи викривляють їх», – зауважив митрополит Епіфаній.

    «Бажаю всім нам, дорогі брати і сестри, зберігати і примножувати віру правдиву, віру отців, віру православну, а від всякого роду хибних вчень і віри неправдивої – віддалятися. І нехай благодать Святого Духа, яка незмінно діє в Церкві, допомагає нам в цьому, спрямовуючи до блага», – підсумував предстоятель автокефальної Православної Церкви.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів, що росія захищає в Україні лише справи диявола і зло.

    Найсвіжіше

    Популярне