Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Речник ПЦУ: У Соборі УПЦ МП, через розмитість і суперечливість, кожен може побачити те, що відлунює у власних думках

    Речник Православної Церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) назвав Собор УПЦ МП «Собором Роршаха» через розмитість і суперечливість постанов. Кожен може побачити в них власні думки.

    «”Собор УПЦ” – через розмитість і суперечливість кожен може побачити чи не побачити в ньому те, що відлунює у власних думках. Хоча взагалі-то призначення Соборів, як відомо з Передання та історії Церкви – ПОЯСНЮВАТИ і робити більш зрозумілими певні речі, а не додавати сумнівів», – пише єрарх ПЦУ у соцменежі Фейсбук.

    Він звернув увагу на розмитість формулювань, відсутність дотепер публікації всіх документів, двозначна публічна комунікація (в Україні – підкреслення незалежності від МП, в Росії – підкреслення незмінності статус-кво), поминання митрополитом Онуфрієм Предстоятелів за «московським диптихом» з викиданням тих, кого викинули в МП, що для одних – ознака автокефалії, для інших – камуфляж продовження поминання імені Кирила, тощо.

    Все це нагадує речнику ПЦУ «плями Роршаха» – відомий психологічний тест, в якому пропонується описати, що видно на плямі. Сама пляма – це просто пляма, тож кожен піддослідний описує не реалію, а власне її бачення.

    Раніше архієпископ Євстратій виловив думку, що ПЦУ має підтримати тих, хто проти Москви.

    На думку митрополита Епіфанія, собор УПЦ МП нічого не змінив і вони зберігають єдність із вбивцею Кірілом.

    Найсвіжіше

    Популярне