Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: Є голоси з чернечого світу, які ставлять під сумнів структуру Церкви

    «Монахи перебувають не над церквою і не всупереч церкві, а всередині церкви, і навіть як її обрана конституція», – наголосив Вселенський патріарх Варфоломій під час свого візиту до монастиря Каракаллу на Афоні вчора вдень, закликаючи ченців до зберігати «основні і незаперечні істини» апостольського вчення проти «спокус» і «голосів», які ведуть у протилежному напрямку до нав’язаної єдності та функціональності церкви.

    Про це пише Orthodox time.

    «На жаль, у двох випадках, наприклад, питанні автокефалії Церкві України та пандемії коронавірусу, з самотнього місця лунають, сумно й гірко голоси, які кидають виклик і перевертають усю святу і духовну структуру церкви. », – сказав Варфоломій.

    Він додав, що ці «голоси» «видають образи і наклеп на церкву”, і шкодує про це, кажучи: «Чернецтво – це церковне, а не приватне… У церкві ми не рятуємось одні…

    Традиції та дії нашої Православної Східної Церкви є універсальними, інакше ми перевернемося до хибної еклезіології…

    «Ті, хто легковажно навчає всупереч тому, що Церква, зі страхом Божим, вірою і любов’ю, розважливістю, молитвою, світлом і великими зусиллями та агонією беруть на себе важку відповідальність», – продовжив Вселенський патріарх.

    Він додав: «Майте довіру до Церкви. Дух, Святий, створив установу церкви і вів її до всієї Істини. ”

    Вселенський патріарх Варфоломій пояснив, що церква, згідно з апостольським вченням, є тілом Христовим, «тобто ціла організація, єдина й неподільна”.

    Найсвіжіше

    Популярне