Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Михайлівський Собор завтра святкуватиме 22-гу річницю відновлення з руїн

    22-гу річницю відновлення з руїн та освячення унікальної духовної святині Києва, яку свого часу радянські безбожники висадили у повітря, ПЦУ відзначатиме у цей недільний день.

    «Величний Михайлівський Золотоверхий собор нині знову сяє у серці столиці як знамено перемоги світла й правди, він милує око, радує серце і заспокоює душу. Свято-Михайлівський собор – місце особливої присутності благодаті Божої для всіх. Ані на день тут не припиняються богослужіння та молитва. Цей собор став видимим символом відродження і Церкви, і України після десятиліть руїни безбожництва та більшовизму», – повідомляють у пресслужбі ПЦУ.

    Сьогодні Михайлівський Золотоверхий є кафедральним храмом автокефальної, незалежної, єдиної помісної Православної Церкви України. Він став осердям та символом нашої новітньої історії.

    Він свого часу відчинив двері, аби врятувати людей під час Революції гідності, а нині його мури закарбовують пам’ять про подвиг новітніх героїв – захисників, які віддали свої життя, боронячи нашу землю, нашу незалежність, нашу свободу.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній відвідав Чернігів та передав будматеріали для відновлення житла його мешканців. Також на Чернігівщині до ПЦУ перейшли майже два десятки громад.

    Найсвіжіше

    Популярне