Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Депутати Вараської міської територіальної громади закликали вірян УПЦ МП порвати з російським ярмом

    Міський голова Олександр Мензул та депутати Вараської міської територіальної громади, що на Рівненщині, звернулись до прихильників УПЦ МП Вараської міської територіальної громади з проханням долучитися до обговорення питання щодо розірвання стосунків з російським ярмом та спільного шляху до єдності.

    Відповідне звернення на сайті міської ради оприлюднили 25 травня, повідомляє varash.rayon.in.ua

    «І кожне рішення громади про вихід з МП – це могутній удар по окупанту, це ще один крок до перемоги над ворогом», – підкреслили депутати.

    «Вже не буде, як раніше. Ця війна – болючі ліки, які Господь приписав українцям, щоб вони знову і знову не поверталися до тих, хто їх століттями нищить та вбиває не тільки фізично, а й духовно і культурно. Бо не досягши успіху в русифікації та забороні всього українського, які тривали багато століть, зараз росіяни намагаються повністю знищити наш народ..

    Закликаємо Вас порвати з російським ярмом та йти до єдності. Вона нам потрібна, як ніколи. Оскільки ми ніяк не могли до неї раніше прийти мирним шляхом, то Бог попустив нам це горе, щоб ми забули давні образи та об’єдналися. Бо сьогодні нам особливо потрібна єдність, розділеними ворог нас подолає, а коли ми об’єднаємось, то він нас буде боятися та не зможе ніколи перемогти.

    Єднаймось навколо Христа в єдиній Помісній Українській Церкві. Ставаймо до одного престолу і молімось за перемогу українського війська над окупантом. Зараз не час молитись за абстрактний “мир”, тому що цей мир може бути і тоді, коли зникне Українська держава, український народ і українські Церкви. На кладовищі теж мир, але там немає життя. Єднаймось», – закликають депутати.

    Нагадаємо, у райцентрі на Миколаївщині розглядатимуть можливість заборони церков Московського патріархату. Також на Житомирщині до ПЦУ приєднались ще кілька парафій.

    Найсвіжіше

    Популярне