Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Мені ніколи не було так соромно за свою країну”, – російський дипломат в ООН засудив війну проти України і подав у відставку

    Співробітник російського представництва при Організації Об’єднаних Націй в Женеві Борис Бондарєв подав заяву про вихід у відставку через війну, що була невиправдано і абсолютно безпідставно розв’язана кремлем проти України.

    Текст заяви оприлюднив у власному Twitter правозахисник та виконавчий директор UN Watch Гілель Ноєр.

    “Протягом двадцяти років моєї дипломатичної кар’єри я бачив різні повороти нашої зовнішньої політики, але мені ніколи не було так соромно за свою країну, як 24 лютого цього року. Агресивна війна, що була розв’язана путіним проти України, а фактично – проти Західного світу, є злочином не лише проти українського народу, а й проти народу росії, а кривава літера Z перекреслює всі надії на процвітаюче вільне суспільство у нашій країні”, – написав Бондарєв.

    Зображення: Twitter / Hillel Neuer

    Дипломат зауважив, що метою путінського режиму, який розпочав війну, є лишитись при владі назавжди.

    Окрім цього, Борис Бондарєв звернув увагу, що останні 20 років були ознаменовані зростанням рівня брехні, агресії та зниженням рівня професійності всього мзс рф. На його переконання, найкращим прикладом такої деградації є особисто міністр закордонних справ росії сєргєй лавров, який за 18 років пройшов шлях від професіонала та високоосвіченого інтелектуала, до особи, яка транслює войовничі меседжі та погрожує світові ядерною зброєю.

    Своєю чергою, Гілель Ноєр написав у Twitter, що UN Watch закликає вільний світ спонукати ще більше російських дипломатів наслідувати приклад Бондарєва, запропонувавши захист та прихисток їм та їхнім родинам після звільнення та засудження війни проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне