Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Дніпровська єпархія ПЦУ з початку року поповнилась 10-ма священнослужителями

    Від початку 2022 року, лише за декілька місяців ПЦУ поповнилась 10-ма новими священнослужителями: 6-ма священниками і 4-ма дияконами, які будуть звершувати своє служіння на славній Січеславщині. Усі вони є випускниками або ж студентами Дніпровської Духовної Семінарії та інших богословських учбових закладів нашої Церкви.

    Архієпископ Симеон (Зінкевич) звершив 12-ть хіротоній (над деякими кліриками повторно), повідомляє сторінка Дніпровської єпархії ПЦУ у Фейсбуці.

    «Ця радісна новина свідчить про те, що наша Дніпровська єпархія і загалом уся Помісна Церква, навіть в таких важких умовах війни, продовжує зростати і утверджуватись, а отже духовно міцнішає і наша Батьківщина. Адже кожен із них буде молитись за нашу Богом бережену Україну, за її військо і владу та увесь побожний український народ. Переконані, що по їх молитвах і по молитвам усієї Православної Церкви України Господь дарує нашій Державі перемогу над усіма видимими і невидимими ворогами!», – зазначили в ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше на Дніпропетровщині до ПЦУ приєдналась парафія УПЦ МП разом із священником. Також Синод ПЦУ закликав владу заборонити МП в Україні, як інструмент гібридної агресії.

    Найсвіжіше

    Популярне