П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ закликав зробити все можливе, аби допомогти евакуювати людей із «Азовсталі»

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній закликав евакуювати людей із «Азовсталі».

    «Закликаю весь цивілізований світ, країни та міжнародні організації, громадських та релігійних лідерів зробити ВСЕ можливе, аби допомогти евакуювати людей, що лишились на «Азовсталі»! Звертаюся і до російських військових та керівників: не втрачайте рештки людської подоби, пам’ятайте про Суд Божий, бо «немилос­тивий суд тому, хто не творив милости» (Як. 2: 13)», – сказав архієрей.

    «На жаль, всупереч нормам будь-якого права, міжнародним угодам, правилам ведення війни і власне людським моральним засадам, ворог не погоджується на жодні варіанти порятунку цих людей, свідомо чинячи масовий душогубський злочин, продовжуючи гріховну справу Каїна-вбивці, несучи на собі тавро, що повік не змиється», – додав митрополит Епіфаній.

    Водночас він закликав загарбників погодитись на процедуру ЕКСТРАКЦІЇ – можливос­ті виводу всіх заручників з території «Азовсталі» за аналогією з Дюнкерською еваку­ацією під час Другої світової війни.

    «Російські керівники, що не погоджуються на таку дію, остаточно затаврують себе в історії як вбивці, нелюди, кати», – підкреслив владика Епіфаній.

    «Молюся за кожного заручника “Азовсталі”, за їхніх рідних і близьких, які зносять зараз страшні душевні муки. Нехай над кожним із вас перебуває Боже благословіння, милосердя і захист!», – підсумував він.

    Нагадаємо, у католицькому монастирі у Маріуполі окупанти облаштували адміністрацію. Також окупанти готують дезінформацію про дітей з Маріуполя і полк «Азов».

    Найсвіжіше

    Популярне