Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Будемо боротися, для досягнення перемоги правди і добра, – митрополит Епіфаній

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній закликав боротись для досягнення перемоги правди. Українці неодмінно переможуть, бо боряться за правду і добро, тому всіх їх очікують блага від Бога.

    «Зараз український народ терпить муки. Але якщо не будемо втрачати віри в Бога, якщо будемо боротись за волю, за правду, за добро і свободу – то неодмінно досягнемо перемоги. Супротивник наш – сильний, підступний і безжальний. Але чи є у світі сила більша, ніж сила Божа? Чи є у світі хитрість, яка була би здатна перевершити Премудрість Божу? Чи є зухвалість та безжальність такі, які би не дозволити здійснитися волі Божій?», – сказав митрополит Епіфаній, цитує пресслужба ПЦУ.

    «Тож усвідомлюючи, що нас очікують великі, незліченні і навіть невимовні блага від Бога, маємо терпеливо боротися зі спокусами, не втрачати надії, не зневірюватися, і тоді неодмінно побачимо те найкраще, що Всеблагий Господь приготував кожному, хто любить Його. Як довго би нам не довелося боротися – з Богом неодмінно ми досягнемо перемоги…Тож розуміючи це, будемо й надалі боротися, робити те, що залежить від нас, для досягнення перемоги правди і добра, а все решту здійснить Господь тоді й так, як буде найкраще», – висловився митрополит Київський і всієї України під час проповіді.

    Він зауважив, що на прикладі зцілення від хвороби паралічу, згадані в Священному Писанні, ми отримуємо настанову вірити в Бога, звертатися до Нього. Бо лише так, а не тільки завдяки власним бажанням і власній волі, ми можемо досягти блага для себе і в цьому тимчасовому житті, і отримати блаженне життя вічне.

    За словами предстоятеля ПЦУ таємниці Промислу Божого повною мірою для нас незрозумілі та недосяжні. Однак те, що ми можемо пізнати і зрозуміти, дає нам тверду впевненість у премудрості та благості Божій.

    «Як Премудрий, Господь знає все, Він знає найкращий шлях, яким вести людину до спасіння та досягнення блаженного життя вічного. А як Благий, Він діє Сам або допускає тільки те, що послужить досягненню нами спасіння», – сказав архієрей.

    «Якщо порівняти те, що ми втрачаємо через терпіння від страждань тут, і нагороду, яку ми отримуємо від Бога, то це так, ніби ми витратили гривню, а на неї надбали незліченне майно і неозоре багатство. Чи знайшлася би хоч одна людина, яка би відмовилася від такого: втратити дещо, але натомість надбати все? Втратити роки, але натомість надбати вічність? Терпіти страждання деякий час, але отримати вічність, де немає ні смутку, ні журби, ні навіть зітхання?», – підкреслив митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній обговорив з очільником ДСНС співпрацю між Церквою і рятувальниками. Також предстоятель ПЦУ передав автомобілі воїнам – захисникам України, придбані благодійниками із УПЦ США.

    Найсвіжіше

    Популярне