Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    “русскій мір” – це ракова пухлина, яку треба знищити – прем’єр Польщі Моравецький

    Ідеологія путінської росії, що побудована на міфі про перемогу над нацизмом, загрожує Європі та відчиняє ворота геноциду. Таку думку висловив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у статті для британської газети The Telegraph.

    На думку глави польського уряду, сучасний “русскій мір” – це еквівалент комунізму та нацизму 20-го століття. Сповідуючи вказану ідеологію, війська російської федерації не зупиняться на Києві та підуть у “довгий похід на Захід”. Тож ця “спеціальна стратегія” президента рф владіміра путіна відкрила ворота геноциду та небезпечна, як “ракова пухлина”.

    “Пухлина пожирає не тільки більшу частину російського суспільства, а й становить смертельну загрозу для Європи. Недостатньо лише підтримувати Україну в її війні з Росією. Ми маємо повністю викорінити цю жахливу нову ідеологію”, – цитує “Фокус” слова Моравецького.

    Прем’єр зауважив, що росія, за допомогою ідеології “русского міра”, виправдовує вигадані права та привілеї для своєї країни та заявляє про нібито “особливу історичну місію російського народу”.

    “В ім’я цієї ідеології Маріуполь і десятки українських міст зруйнували зс рф. росія посилала російських солдатів на війну, переконувала їх у власній перевазі. Їх мотивували на нелюдські військові злочини – вбивства, зґвалтування та тортури мирних жителів”, – написав Моравецький.

    Фашизм і більшовицький комунізм, за оцінкою польського прем’єра, приносив людську гідність на поталу шаленим фантазіям. Моравецький наголосив на неймовірності повернення нацистського диктатора Адольфа Гітлера та радянського деспота Йосипа Сталіна у 21-му столітті.

    “Ілюзія, що історія не може повторитися, розвіялася 24 лютого цього року. Неймовірним фактом став обстріл ракетами Києва, Харкова й інших міст суверенної демократичної держави в самому серці Європи”, – зауважив він.

    Те, що відбувається в Україні, на думку Моравецького, це повернення “проклятих ідеологій” і побудова путіним нового російського імперіалізму на основі міфу про перемогу над нацизмом. Прем’єр Польщі впевнений, що “росія не зупиниться на Києві” та піде в “довгий похід на Захід”.

    “Німеччина зазнала денацифікації. Єдиний шанс для росії та цивілізованого світу – це “депутінізація”. Якщо ми не займемося цим завданням негайно, ми втратимо не лише Україну, а й свою душу, свободу та суверенітет”, – підсумував глава уряду Польщі.

    Найсвіжіше

    Популярне