П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Верховна Рада заборонила діяльність проросійських політичних партій

    Верховна рада України ухвалила у другому читанні законопроєкт про заборону діяльності проросійських партій в Україні – законопроєкт №7172-1 підтримали 330 нардепів, пише “Слово і діло” з посиланням на нардепа Ярослава Железняка.

    При цьому, свій голос «за» віддали, серед інших, 17 колишніх членів «Опозиційної платформи – За життя»: 12 депутатів із нової групи та ще 5 депутатів із ОПЗЖ, які стали позафракційними.

    Законопроєкт розширює перелік підстав для заборони політичної партії через суд. Серед підстав буде виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії проти України, у тому числі шляхом подання збройної агресії росії проти України як внутрішнього конфлікту чи громадянської війни.

    Крім того, партію можна буде заборонити за прославлення, виправдання дій та бездіяльності осіб, які чинять чи чинили озброєну агресію проти України.

    У разі заборони судом політичної партії майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень переходять у власність держави, що вказується у рішенні суду.

    “Слово і діло” нагадує, в Україні на час воєнного стану призупинили діяльність 11 партій: ОПЗЖ, Партії Шарія, «Наші», «Опозиційного блоку», «Лівої опозиції», «Союзу лівих сил», «Держава», «Соціалісти», «Блоку Володимира Сальдо», «Прогресивної соціалістичної партії України», «Соціалістичної партії України».

    Найсвіжіше

    Популярне