Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти своїх не чіпають: РПЦвУ взяла участь в супроводженні мирних жителів з «Азовсталі»

    Митрополит «незалежної» таз званої «УПЦ» МП (РПЦвУ) «Горлівський та Слов’янський» Митрофан (Нікітін) з «благословення Московського патріарха», який раніше благословляв вбивати українців, взяв участь в організації виходу мирних жителів із території заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

    Про це у своєму telegramканалі повідомив глава Синодального відділу із взаємин РПЦ із суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда.

    «З благословення […] патріарха Московського […] Кіріла в організації виходу мирних жителів взяв участь митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан, серед перших, хто зустрів тих, що вийшли», – написав Лєгойда. Він додав, що РПЦ і раніше брала участь в обміні полоненими й інших гуманітарних акціях.

    Таким чином окупанти підпускають до Маріуполя тільки своїх людей, своїх союзників, тобто представників Московського патріархату в Україні і не будь-кого, а саме тих єпископів РПЦвУ, які служать в терористичних республіках «Л/ДНР».

    Варто зазначити, що 7 липня 2017 року митрополит Митрофан (Нікітін) під прапорами прапорів псевдореспубліки «ДНР» провів молебень за загиблими «ополченцами» та освятив їм пам’ятник в тимчасово окупованій терористами Горлівці.

    У 2020 році Митрофан заявив, що УПЦ МП не може ділити вірян на злочинців і праведників, на своїх і чужих. «…Церква має здатність пастирського окормлення і не ділить людей на „своїх“ і „чужих“, ставиться до них не як до ворогів, а як до своєї єдиної пастви, через Її голос можна доносити якісь думки і пропонувати справжні щирі кроки». Також він каже, що у Л/ДНР війни не хочуть: «що люди з тієї сторони війни не хочуть». Однак така логіка діє тільки проти українців, а очільник Московсковського патріархату ділить людей на своїх і чужих, на «нацистів в Україні» і на прихильників «русского міра».

    Цікаво і те, що митрополит незалежної «УПЦ МП» взяв участь з «благословення», тобто дозволу кровавого Гундяєва, який постійно виправдовує військову агресію рф в Україні. У росЗМІ взагалі написали, що участь в акції взяла РПЦ, без згадки про якусь там «УПЦ». Тобто для росіян «УПЦ» МП є частиною РПЦ, яка у ЗМІ має представлятись не інакше як російська церква. Про «українську церкву» там вже давно забули і лише на неокупованій Україні представники РПЦ задурюють довірливим людям голови, що вони нібито є «УПЦ» і противляться унормування їхньої назви на РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне