П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «З тієї сторони не хочуть війни», – митрополит-колаборант Московського патріархату

    Митрополит Московського патріархату в Україні Митрофан (Нікітін) заявив, «що люди з тієї сторони війни не хочуть». При чому сам він неодноразово брав участь у заходах псевдореспублік Л/ДНР.
    Про це він розповів у інтерв’ю для проросійських ЗМІ.
    «Люди, які перебувають на передовій, в окопах, і з тієї, і з цієї сторони, війни не хочуть. Війни хочуть ті, кому вона вигідна», – підкреслив він. Зауважимо що сам клірик Російської церкви в Україні неодноразово літав у Москву і був присутній на урочистих заходах псевдореспублік так званих “Л/ДНР”. 27 липня 2017 Митрополит Митрофан під прапорами «ДНР» провів молебень за загиблими “ополченцами” та освятив пам’ятник в Горлівці (проспект Перемоги, м.Горлівка).
    Митрофан має славу «особистого духівника» одного з найбільш ядрено-колаборантських мерів – Приходько Івана Сергійовича, який у 2014 році перейшов на бік так званої “ДНР” та отримав там посаду мера Горлівки.
    18 лютого 2019 року на блокпості у зоні Операції об’єднаних сил митрополит Митрофан був затриманий та доправлений на співбесіду з працівниками поліції до Слов’янська, після чого його відпустили. Відомі навіть марка-номер “особисто-кортежного” авто, на якому він успішно перетинає блокпости з ОРДЛО і кордон з РФ.


    Світлина від Alexandr Chernov.
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне