Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Парламент Канади визнав дії армії російської федерації геноцидом українського народу

    Палата Громад Канади одностайно ухвалила постанову, якою злочини військовослужбовців армії російської федерації в Україні визнаються геноцидом.

    Як повідомляє Укрінформ, проєкт рішення був внесений депутаткою Гізер Макферсон.

    «Зважаючи на значну кількість явних свідчень систематичних і численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених проти українців збройними силами рф за вказівкою президента владіміра путіна та членів російського парламенту… Палата Громад Канади визнає, що рф чинить геноцид проти народу України», – йдеться в тексті ухваленого документу.

    У постанові перераховуються злочини російських окупантів, серед яких: умисні вбивства цивільних, наруга над їхніми тілами, примусова депортація українських дітей до росії, тортури та зґвалтування.

    Зауважимо, що ухвалена постанова не є юридично зобов’язальною для уряду та не вимагає від нього жодних дій.

    Депутатка Макферсон зауважила, що хоча постанова не вимагає від уряду країни жодних дій, прийняте рішення фактично закликає уряд зайняти твердішу позицію, збільшивши санкційний тиск на росію та виділивши додаткові ресурси Міжнародному кримінальному суду, до юрисдикції якого входять воєнні злочини.

    Укрінформ нагадує, раніше прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що росія чинить в Україні геноцид, та пообіцяв притягнути до відповідальності всіх винних.

    Найсвіжіше

    Популярне