П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Битва за Київ виграна, – Ентоні Блінкен кількома фото відобразив свої враження від подорожі до України

    Блискавичний і успішний — таким назвали візит Державного секретаря США Ентоні Блінкена та очільника Пентагону Ллойда Остіна до України. Посадовці змогли на власні очі переконатись, що столиця нашої держави вистояла і до міста повертаються люди.

    Про це пише «Вечірній Київ».

    У твіттері Ентоні Блінкен оприлюднив світлини, які чудово передають атмосферу візиту. Держсекретар сфотографувався на одній зі столичних заправок, а також підтримав вже популярний тренд – «Залізна дипломатія» – цикл фотографій високих гостей з інших держав у потязі Укрзалізниці.

    «У нашій поїздці ми з секретарем Міністерства оборони сіли на потяг із Польщі до Києва. Ми бачили людей на вулицях та явні докази того, що битва за Київ виграна», – підписав він два знімки.

    Держсекретар США працює у вагоні Укрзалізниці. Фото: Твіттер / Ентоні Блінкен

    Відомо, що фото у вагоні Укрзалізниці поповнили колекції прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, президентів Польщі, країн Балтії, керівництва Євросоюзу та інших посадових осіб, які відвідали Київ від початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації в Україну.

    Блінкен звернув увагу, що картина життя у звільнених містах та тих, що не були окуповані, «різко контрастує з іншими частинами України, де російські військові продовжують здійснювати звірства».

    «Вечірній Київ» нагадує, таємний візит Ллойда Остіна та Ентоні Блінкена виявився результативним. Йшлося про виділення 322 млн. доларів США на воєнні цілі для України, санкційну політику, а також гарантії безпеки для України.

    Найсвіжіше

    Популярне