Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В ці дні гробниця з образом тіла Христа нагадує нам інші гроби жертв російської агресії, – митрополит Епіфаній

    У Велику П’ятницю митрополит Епіфаній виголосив проповідь у якій нагадав про невинні жертви від російської агресії, які ми згадуємо, дивлячись на гробницю з тілом Ісуса Христа.

    «В ці дні не може гробниця з образом тіла Спасителя не нагадувати нам про інші гроби, над якими і тут, в Михайлівському соборі, і в усіх куточках України з плачем і у скорботі схиляємося, підносячи молитви за воїнів, що віддали своє життя, захищаючи батьківщину від російської агресії, проводжаючи в останню земну путь мирних мешканців, вбитих чужинцями-душогубами. Тисячі цих гробів, а скільки ще – без гробу, в братських могилах, у дворах власних зруйнованих російськими обстрілами будинків, під завалами чи в катівнях… Над всіма ними проливаємо ми свої сльози, за них крається серце. Але ця Плащаниця, цей гроб, цей символ жертовної добровільної смерті Спасителя, який ми нині виносимо на середину храму для поклоніння – є знаменням нашої впевненості, що кожна смерть, яку зараз ми оплакуємо, лише тимчасова», – сказав предстоятель ПЦУ.

    Він зазначив, що Христос Своєю смертю переміг смерть, і всі, кого нині оплакуємо ми, через цю перемогу мають життя вічне. «Ані гроби, ані братські могили не утримають їх, коли прийде час воскресіння – як камінь і печать не утримали у гробі воскреслого Сина Божого».

    «Тож, оплакуючи Спасителя перед Плащаницею, оплакуючи тисячі невинних жертв, оплакуючи наших загиблих героїв-захисників, – скорботу та сум будемо долати надією на воскресіння, яке наближається, і на життя вічне, яке померлий на хресті і воскреслий із гробу Христос дарує нам», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній освятив паски, які поїдуть на передову до воїнів-захисників Батьківщини. Також на Хмельниччині ще одна парафія перейшла до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне