Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Опитування: патріарху Кірілу, який «благословив винищити українців», довіряє 54% росіян

    Попри «благословення» московським патріархом Кірілом винищення українців 54% опитаних росіян висловили довіру йому. 22% не довіряє Кірлу, а 23% не змогли визначитись з відповіддю.

    Про це повідомляє російський Фонд “Громадська думка”, який провів соцопитування.

    23% росіян не вважають себе віруючими людьми і 63% є православними. Також 8% сповідують іслам, а 4% є представниками інших релігій.

    Також, дві третини росіян (66%) довіряють російській православній церкві, серед співгромадян старше 60 років таких респондентів виявилося більш ніж три чверті (78%). 19% не довіряє РПЦ, а 15% не змогли відповісти.

    За даними соціологів, майже кожен другий росіянин (45%) упевнений, що РПЦ позитивно впливає на суспільне життя країни, серед співгромадян віком понад 60 років так вважають 58% респондентів.

    Всеросійське опитування було проведено 8-10 квітня 2022 року серед 1500 респондентів віком від 18 років у 104 населених пунктах РФ у 53 регіонах.

    Нагадаємо, на патріарха РПЦ Кіріла подадуть до Міжнародного кримінального суду за співучасть у звірствах російської армії. Також предстоятеля ПЦУ впевнений, що весь світ повинен засудити Кіріла за благословення вбивати українців.

    Найсвіжіше

    Популярне