П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ЗСУ звільнили кілька населених пунктів навколо міста Ізюм

    ЗСУ звільнили низку населених пунктів навколо міста Ізюм у Харківській області.

    Про це сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, повідомляє Укрінформ.

    «Так, я можу підтвердити. Низку населених пунктів у результаті інтенсивних бойових дій українськими військовими було звільнено. Більше інформації дати не можу», – сказав він.

    Мотузяник зауважив, що саме на Слобожанському напрямку місто Ізюм і його околиці є місцями найбільшого скупчення російських підрозділів.

    «Саме звідти, у тому числі, вони намагатимуться розвинути наступ на схід», – додав він.

    Речник МОУ також наголосив, що армії потрібна зброя.

    «Європа має розуміти, що сьогодні Україна обороняє не лише свою територію. Вона обороняє і територію Європи, і весь цивілізований світ», – заявив він.

    Насамперед ідеться про броньовану техніку, засоби ППО, аби прикрити українські міста, які рф регулярно обстрілює ракетами.

    «Нам не завадять і засоби контрбатарейної боротьби, і засоби електронної розвідки. Ми будем вдячні за будь-яку допомогу», – сказав Мотузяник.

    Ізюм є найгарячішою точкою протистояння ЗСУ російській навалі на Харківщині. За даними українського Генштабу, у районі цього міста російські загарбники зосередили до 22 батальйонних тактичних груп. ЗСУ успішно відбивають атаки, знищують ворожу техніку та живу силу противника.

    Нагадаємо, ЗСУ знову знищили оновлені склади з ракетними боєприпасами окупантів у Чорнобаївці. Також Львівські десантники звільнили кілька населених пунктів півдня України та врятували мирних мешканців.

    Найсвіжіше

    Популярне