Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Наша нація незламна», – митрополит ПЦУ розповів, як небайдужі українці врятували хлопця з Маріуполя

    Митрополит Православної Церкви України Сергій (Горобцов) розповів історію про Дмитра, який мешкав біля управління Донецької єпархії ПЦУ в Маріуполі, але потрапив під обстріл російських окупантів. Його врятували небайдужі українці.

    «Рашистська авіабомба влучила в їхній будинок. Загинула його мама – пані Наталія. Наталя була моєю парафіянкою, завжди приходила на богослужіння і молилася за свою сім’ю і Україну. Господь зберіг життя Дмитру і послав йому на поміч благочестиву родину. Ольга і  Андрій Матьозов і його донька Альона Матьозова витягнули Дмитра з під завалів, надали першу невідкладну допомогу та відвезли в лікарню. Все це відбувалось під постійними пострілами і вибухами. Зараз Дмитро і його батько знаходяться у Дніпрі їм нічого не загрожує», – написав митрополит у Фейсбуці.

    «На завершення хочу додати, що в Україні є справжні герої, серед яких родина Матьозових. Вони теж боялись, але врятували молодого українця. Наша нація незламна», – підсумував єрарх ПЦУ.

    Нагадаємо, Медведчук звернувся до президентів України та РФ з проханням обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя. Також маріупольці потерпають від голоду, а окупанти досі не допускають у місто гуманітарні конвої.

    Найсвіжіше

    Популярне