Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Давай там, українських баб ґвалтуй»: ідентифікований військовий РФ з дружиною із «плівок» СБУ

    12 квітня СБУ опублікувала фрагмент перехопленої телефонної розмови російського військового з дружиною, в якій вона зі сміхом заохочує чоловіка “ґвалтувати українських баб”. Журналісти встановили фігурантів розмови та навіть поспілкувалися з ними.

    Про це йдеться у спільному розслідуванні “Схем” та “Радіо Свобода”.

    “При всіх жахіттях війни, які ми побачили і пережили в останні майже 2 місяці, це коротке перехоплення шокувало мене особисто. Адже це багаторівнева ситуація, яка суперечить не тільки законам і звичаям війни, вона суперечить здоровому глузду, уяві про сімейні цінності, соціокультурні взаємовідносини, гуманізм і навіть розкриває проблему внутрішньої жіночої мізогінії”, – написала Валерія Єгошина, одна з авторок розслідування у фейсбуку.

    Журналісти виявили, що чоловік – в минулому строковик Росгвардії, він служив у полку, який брав участь в анексії Криму Росією. З початком повномасштабного військового вторгнення РФ він знову поїхав до України, цього разу на Херсонщину. Жінка виховує їхню дитину в окупованому Криму.

    “Схеми” з’ясували, що російський військовий на момент дзвінка дружині перебував на Херсонщині. Від джерел в українських правоохоронних органах журналістам стали відомі російські телефонні номери співрозмовників, що й дозволило їх ідентифікувати.

    “Радіо Свобода” назвала імена подружжя, яке у своїй розмові обговорювало зґвалтування українок. Це 27-річний Роман Биковський та його дружина Ольга Биковська, у дівоцтві Пінясова. Обоє – родом з Орловської області РФ.

    Зазначається, що сторінка Романа закрита, а от його дружина ще донедавна активно користувалась соцмережею, проте 13 квітня видалила сторінку. За інформацією журналістів, Биковський як мінімум у 2016 році служив у військах нацгвардії РФ.

    Окупант не полишив військову справу, а його родина перебралася до окупованого Криму орієнтовно з 2018 року.

    Журналістам вдалося дізнатися, що Биковський пішов служити до десантників, які брали участь в анексії Криму, куди він через 4 роки перевіз власну сім’ю. А згодом у 2022 році пішов воювати в сусідню Херсонську область, де дружина, яка залишилася вдома з дитиною, рекомендує йому ґвалтувати українок.

    Крім того, журналісти зателефонували Биковському. Він стверджує, що на записі не його голос. “При цьому його голос такий же, як на “плівках” правоохоронців“, – додають автори розслідування.

    Голос Ольги Биковської також повністю збігається з голосом на опублікованому українською спецслужбою аудіозаписі. Вона підтвердила, що її чоловік перебуває у Севастополі, уточнивши, що він лікується у шпиталі після поранення. Де саме, каже, що не знає.

    Нагадаємо, 12 квітня СБУ опублікувала фрагмент перехопленої телефонної розмови російського військовослужбовця з дружиною, у ній жінка зі сміхом заохочує “ґвалтувати українських баб”. Також вона закликає його користуватися презервативами.

    Найсвіжіше

    Популярне