П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпархія УПЦ МП на Херсонщині видалила спростування щодо сприяння окупантам у святкуванні Пасхи

    УПЦ МП на Херсонщині вже за одно з російськими окупантами. Єпархія УПЦ МП на Херсонщині, так звана “Новокаховська єпархія” видалила на своєму сайті спростування заяв російських ЗМІ про те, що “митрополит Новокаховський та Генічеський домовився з російськими військовими про святкування Великодня“.

    Про це повідомляє релігієзнавець Тетяна Деркач.

    Отже. В Новокаховській єпархії УПЦ МП таки скандал. Вони вже відмовились від своїх спростувань і все потерли. Але я все зафіксую для історії.

    1. 11 квітня в російських медіа з’явилась інформація про колаборацію єпископа новокаховської єпархії УПЦ МП з російською окупаційною владою. тон публікації – компліментарний для єпископа…. 

    2. Після публікації на сайті Новокаховської єпархії з’явилось обурене спростування і звинувачення російських ЗМІ в створенні фейку.

    3. Новину про спростування опублікував у себе і інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

    4. Сьогодні спростування щезло зі сторінки єпархії (але ж веб-архіви не горять, витирай-не витирай).

    5. На 12: 47 сьогодні новина про фейки ще висить на сайті УПЦ МП (засікаємо час, коли і там потруть).

    5. Висновки робіть самі“, – зазначила пані Деркач.

    Страшно? Так вже сказали “а” – сенс відкатити назад? За вас що, не вступиться ваша церква [УПЦ МП]? Чи вона вміє тільки волати на весь світ, як розкольники захопили якийсь сільський храм?“, – підсумувала релігієзнавець.

    Нагадаємо, 11 квітня 2022 року, у російських ЗМІ “Итерфакс” з’явилась інформація про те, що “митрополит Новокаховський та Генічеський домовився з російськими військовими про святкування Великодня“. Пізніше цю інформацію спростувала єпархія УПЦ МП до якої належав митрополит. Сьогодні інформацію видалили з сайту “Новокаховської єпархії УПЦ МП”.

    Найсвіжіше

    Популярне