Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Полтавський митрополит погрожує священникам УПЦ МП, які вимагають церковного трибуналу над Кірілом

    Полтавський митрополит УПЦ московського патріархату Філіп (Осадченко) погрожує «карами небесними» священникам УПЦ МП, які підписали звернення до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков та вимагають церковного трибуналу для патріарха Кіріла.

    “Полтавський митрополит Філіп старається на всю. Обдзвонює священників, які підписали звернення та, судячи з усього, погрожує їм карами небесними за те, що вони вбачають в діях патріарха кирила злочини проти моралі та проти канонів”, – пише священник УПЦ МП Андрій Пінчук у Фейсбуці.

    «А ви з ким, митрополит Філіп? Ви з народом України чи з кирилом і тим, кому він служить? Ваше Високопреосвященство! Ви або труси вдягніть, або панагію зніміть. Отці, якщо ми будемо піддаватися на тиск архієреїв, то грош ціна нашому священству. Хай нарешті роззують очі, збираються і проводять Собор», – додав священник УПЦ МП.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли що понад 200 священників УПЦ МП вимагають “міжнародний церковний трибунал” над Кірілом, але продовжують залишатись в РПЦ. Також архімандрит УПЦ МП заявив, що війна рф проти України почалась “за гріхи” народу.

    Найсвіжіше

    Популярне