Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Хрестовий похід з Юдою на Україну: РПЦ назвала війну з Україною “Священною”, а окупацію України “Хрестовим Походом Православ’я”!

    Автор: Грузинський богослов Мамука Путкарадзе.

    Війна Росії проти України має релігійний характер, РПЦ назвало війну з Україною «Священною», а окупацію території України Хрестовим Походом Православ’я!
    Про те, що Росія веде з Україною повномасштабну релігійну війну, стало відомо ще у 2014-2015 роках.

    Згідно з новою доктриною чекістів РПЦ, в Україні триває активне насадження католицизму та знищення церков МП РПЦ.

    Нібито горять православні церкви, а православні батюшки піддаються гонінням та шукають способи покинути територію України.

    Нова концепція війни-«Священна війна».

    Ідея «священної війни» вже була озвучена главою МЗС РФ Сергеєм Лавровим, який заявив на зустрічі в Женеві, що: «православні християни зазнають гонінь не лише на Близькому Сході. В Україні, де за антиконституційним переворотом була розв’язана братовбивча війна, націонал-радикали взяли курс на нагнітання міжрелігійної ворожнечі. Знищуються православні храми і монастирі, священники і віруючі зазнають залякувань і знущань».

    «Три православні священники РПЦ убиті. Багато священнослужителів втікли в Росію, рятуючись від загроз з боку екстремістів», – анітрохи не вагаючись продовжує брехати Лавров.

    Звичайно не міг осторонь ідеї «священної війни» залишитися і пан Владімір Гундяєв, відомий як патріарх московський.

    Про причетність до нової концепції «Священної війни» говорять і слова Гундяєва:
    «Фашисти роблять все для того, щоб викорінити Російську православну церкву в Україні. Нагадаємо, що саме бандерівцями в 1941-1945 роках було влаштовано справжнісінький терор проти Православ’я в Україні. Плануючи створити таку бажану ним незалежну Україну зі своєю незалежною церквою, за п’ять років УПА знищила понад 900 православних священників».

    Як же цинічно звучать слова так званого патріарха Кіріла після того, як в Україні вбито кілька священників якраз у канонічному підпорядкуванні Московської патріархії та під час обстрілів окупантів зруйновано десятки храмів саме цієї московської патріархії.

    У зв’язку з російською агресією та фактично схваленням цього з боку вищих єрархів Російської церкви, РПЦ зазнала значних втрат з-поміж духовенства та віруючих в Україні. Здебільшого тому, що війна з Росією знизила рівень довіри до МП РПЦ до нульового.

    У більш ніж двадцяти єпархіях Російської Православної церкви в Україні перестали за богослужінням згадувати ім’я Патріарха Кирила, парафії масово почали переходити до Православної церкви України.

    Прихожани МП РПЦ відмовляються від відвідування церкви країни-агресора Росії, розуміючи, що це схоже на зрадництво.

    Здавалося б, під час війни, хто, як не християни, повинні виступити проти. Шоста заповідь говорить «Не убий», в євангельській нагірній проповіді сказано «блаженні миротворці, бо вони помилувані будуть». Виходячи з цього православні віруючі України, Білорусі та Росії чекали від керівництва РПЦ закликів до припинення вогню та миротворчих дій. Але у своїх проповідях глава Російської православної церкви практично підтримує російську владу.

    У першому своєму зверненні після початку війни патріарх Кіріл висловився доволі дивно. Не засудив, а лише закликав «усі сторони конфлікту зробити все можливе, щоб уникнути жертв серед мирних жителів». Пізніше у своїх проповідях він говорив, що Росія стала занадто сильною, її хочуть послабити деякі чужорідні сили, що ця війна має «метафізичне значення».

    Іноді краще мовчати. Міг би і патріарх помовчати. Або обійтися, на крайній випадок, абстрактними благочестивими фразами. Хоча, звісно, ​​я утрирую. Він все ж таки покликаний давати моральну оцінку тому, що відбувається. Натомість насправді він показав, що стоїть на боці зла, фактично благословляючи війну та закликаючи в особі священнослужителів РПЦ «стерти українську націю з лиця землі».

    Російська Православна церква взагалі схильна до догоджання або сервілізму стосовно влади. Московський патріарх ніколи не суперечив позиціям держави. Просто це не сильно впадало в око, коли не так гостро стояло питання вибору позиції, коли не було такого радикального та болючого розмежування.

    Але патріарх Кіріл у виборі дотриматися заповіді «не вбий», не благословляючи війну, вважав за краще зайняти відверто провладну позицію, як Юуда, і підтримав агресію, ставши Z-патріархом.

    Найсвіжіше

    Популярне