Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    “Знайдіть слово «Росія», «росіяни», «російські війська»…”, – речник ПЦУ про нове зверення Онуфрія

    Речник Православної Церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) прокоментував нове звернення очільника УПЦ московського патріархату митрополита Онуфрія (Березовського).

    “Знайдіть слово «Росія», «росіяни», «російські війська»…Вже навіть архієреї МП, такі як Іона Черепанов (намісник Іонинського монастиря) та Сільвестр Стойчев (ректор Академії) прямо пишуть про російські злочини. А тут: «трапилося» – ніби стихійне лихо, яке не має винуватців, «тих, хто вчинив» – ніби не відомо, ХТО це”, – прокоментував архієпископ Євстратій слова Онуфрія.

    “«Єрусалиме, Єрусалиме, що вбивав пророків і камінням побив посланих до тебе! Скільки разів хотів Я зібрати дітей твоїх, як птах пташенят своїх під крила, і ви не захотіли! Ось залишається вам дім ваш порожнім» (Лк. 13:34-35). «Горе вам, книжники і фарисеї, лицеміри, що уподібнюєтесь розмальованим гробам, які зовні здаються гарними, а всередині повні кісток мертвих і всякої нечистоти.» (Мф 23:27). «УПЦ» – дім порожній та гроб помальований”, – підсумував архієпископ ПЦУ.

    Нагадаємо, УПЦ МП погрожує владі створити “релігійний фронт” у разі прийняття закону про заборону Моспатріархату. Також священники та віряни Волинської єпархії УПЦ МП вимагають автокефалії від Москви.

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=4983405831707661&set=a.4947777795270465

    Найсвіжіше

    Популярне