П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Священики та віряни Волинської єпархії УПЦ МП вимагають автокефалії від Москви

    Священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії УПЦ МП звернулися до керуючого єпархією архиєпископа Нафанаїла з проханням негайно порушити перед священноначалієм питання про повну автокефалію Української Православної Церкви.

    Про це повідомляють Волинські новини.

    Такий крок мотивують тим, що патріарх Кіріл не засудив вторгнення військ Росії.

    Народний депутат України Ігор Палиця та Луцький міський голова Ігор Поліщук зустрілися з керуючим Волинською єпархією УПЦ МП, архиєпископом Волинським і Луцьким Нафанаїлом та вікарієм Волинської єпархії, єпископом Камінь-Каширським Афанасієм, щоб обговорити звернення вірян УПЦ МП у Волинській області та м. Луцьку про порушення питання щодо повної автокефалії УПЦ, що означатиме остаточний розрив будь-яких зв‘язків з РПЦ та повну незалежність УПЦ.

    Керуючий Волинською єпархією УПЦ МП повідомив, що одразу з початком війни Волинська та Луцька єпархії припинили поминати Патріарха РПЦ Кирила та різко засудили війну Росії проти України. У храмах УПЦ МП Волинської та Луцької єпархій моляться за повну перемогу українських військ у війні з РФ, а священнослужителі й віряни здійснюють волонтерське служіння на благо військових, переселенців, лікувальних закладів та міст, що перебувають у стані гуманітарної катастрофи.

    Окрім того, в окремих храмах УПЦ МП Волинської та Луцької єпархій на постійній основі працюють волонтерські пункти, а ті храми, що мають підвальні приміщення, одразу почали використовуватись як укриття для всіх охочих.

    Найсвіжіше

    Популярне