Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    «Зараз Україна-Русь закриває коло історії тривалістю у 850 років», – речник ПЦУ архієпископ Євстратій

    Все більше страшних свідчень про звірства російських окупантів на українських землях ставатимуть відомими.
    Як розстрілювали. Як катували. Як ґвалтували.

    Про мародерство та ірраціонально-вандальське нищення майна. Я знаю десятки розповідей, як дикуни просто трощили те, що не могли вкрасти. Мабуть від озлоблення, що українці живуть краще за них. До ми ЖИВЕМО, а не як вони – існуємо.


    1169 року набрана з тих самих країв та ведена Андрієм «боголюбським» зграя у час Великого посту захопила Київ. І пограбувала та понищила його гірше, ніж це колись робили степові орди печенігів й половців.

    Зараз Україна-Русь закриває коло історії тривалістю у 850 років: ми нарешті даємо відсіч північно-східній орді, яка весь цей час уярмлювала, нівечила, манкуртила наш народ, привласнивши собі його славу, історію, Церкву, культуру та навіть саме наше прадавнє ім‘я.

    Що змогла орда за ці століття – вкрала. Що не змогла – зґвалтувала, розбила, понівечила. Точно, як московити в Бучі й Ірпені…

    Але переконаний, що погром і розорення, які розпочалися у Великий піст 850 років тому і поновлювалися з епохи в епоху, – в час теперішнього посту заповнюють фінальну сторінку, яку український народ має остаточно перегорнути.

    Сьогодні Київщина була звільнена від північно-східної зграї. Не лише путінської. Але і тієї, «боголюбської».

    Автор: Речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря).

    Найсвіжіше

    Популярне