П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Голова Європарламенту приїхала до Києва, де обговорила євроінтеграцію та нові санкції проти росії

    У Київ 1 квітня приїхала очільниця Європейського парламенту Роберта Мецола та обговорила з українськими високопосадовцями євроінтеграцію України та нові санкції проти росії.

    Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

    Так, у зустрічі з Мецолою взяли участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, а також його заступники Олександр Корнієнко та Олена Кондратюк.

    Під час зустрічі Шмигаль заявив, що цей візит Мецоли — чергове свідчення міцних відносин України та ЄС. Він наголосив, що Україна повністю готова до наступного кроку у відносинах із ЄС та розраховує завершити всі бюрократичні процедури якнайшвидше.

    Голова Європарламенту Роберта Мецола разом із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, першим заступником голови Верховної Ради Олександром Корнієнком та заступницею голови Верховної Ради Оленою Кондратюк, Київ, 1 квітня 2022 року
    Голова Європарламенту Роберта Мецола разом із прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, першим заступником голови Верховної Ради Олександром Корнієнком та заступницею голови Верховної Ради Оленою Кондратюк, Київ, 1 квітня 2022 року Фото:  Урядовий портал

    Шмигаль подякував за 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги від ЄС та закликав розширити антиросійські санкції. Серед них обговорили такі:

    • обмеження імпорту найважливіших російських експортних товарів, серед яких нафта й газ;
    • значне розширення секторальних санкцій та збільшення кількості банків, які відключили від міжнародних фінансових систем, зокрема SWIFT;
    • закриття портів для російських суден.

    Україна також закликала продовжувати тиск на російських олігархів не лише арештами майна та статків, але й конфіскацією, щоб в майбутньому використати їх як репарації.

    Найсвіжіше

    Популярне