Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Рахівська міська рада просить ВРУ і президента заборонити УПЦ мп на території України

    Рахівська міська рада Рахівського району Закарпатської області 25 березня вирішила звернутись до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України із закликом скасувати державну реєстрацію і заборонити на території України УПЦ московський патріархат з метою консолідації українського народу.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на власні джерела.

    “Керуючись статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Рахівська міська рада вирішила: “1. Схвалити текст звернення депутатів Рахівської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука. Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо заборони на території України та скасування державної реєстрації Української Православної Церкви Московського Патріархату. 2. Надіслати дане рішення до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука. Прем’єр-міністра України Дениса Шмигала та розмісти його на офіційному сайті Рахівської міської ради”, – йдеться у документі.

    Голова Рахівської ОТГ Віктор Медвідь висунув і підтримав рішення.

    “Враховуючи цілеспрямовану та відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російського окупанта зокрема, що стосується діяльності на території України УПЦ МП, яка підпорядкована патріарху РПЦ Кірілу, штучно створеного протистояння окремих груп українського народу, розкол українського суспільства на релігійній основі щодо діяльності УПЦ Московського патріархату, яка носить відвертий характер, відповідно до Законів України «Про про правовий режим воєнного стану», «Про колабораційну діяльність» та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», та з метою консолідації українського народу ми, депутати Рахівської міської ради просимо невідкладно прийняти рішення про заборону діяльності на території України та скасування державної реєстрації Української Православної Церкви московського патріархату”, – зазначити депутати рахівської міськради у зверненні до президента України і ВРУ.

    Нагадаємо, раніше на Закарпатті у Солотвинській ТГ усі шість парафій УПЦ МП приєднались до ПЦУ. Також Закарпатці звернулись із проханням заборонити діяльність УПЦ МП до президента і ВРУ. Крім цього на Закарпатті прохання про закриття неба підписали всі конфесії окрім єпископів УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне