П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Заблокувати порти, автошляхи та кордони. Польща, Словенія та Чехія, пропонують ідеї, щоб зупинити росіян

    Прем’єр-міністр Польщі Матуеш Моравецький заявив, що його країна разом зі Словенією та Чехію підготували план дій з 10 пунктів для ЄС, щоб зупинити війну рф проти України.

    Деякі з пунктів, які пропонують Польща, Словенія та Чехія проти росії, наводить Центр протидії Дезінформації при РНБО.

    Заборонити вхід російським кораблям у європейські порти. Відзначимо, попри санкції проти компаній рф та білорусі, переміщення вантажів відбувається і на роботу портів це суттєво не впливає. Країни Балтії уже планують заборонити вхід кораблів рф. Таке ж рішення готує Латвія.

    Ввести заборону на весь російсько-білоруський автотранспорт. У пункті пропуску Кукурикі-Козловичі на польсько-білоруському кордоні уже почались протести, черга з фур розтягнулась на 30 кілометрів.

    Припинити дію віз для всіх громадян Росії, які хочуть в’їхати до ЄС. Нагадаємо, ЄС частково призупинив спрощений візовий режим із росією. Відтпер дипломати і посадовці отримують візи за звичною процедурою.

    Нагадаємо, Польща розробила проєкт введення миротворчого контингенту в Україну. Також влада Польщі має намір видворити з країни 40 російських дипломатів за шпигунську діяльність.

    Найсвіжіше

    Популярне