Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська депутатка виступила проти війни з Україною та закликала солдатів РФ здаватися в полон

    У Росії воронезька депутатка районної ради просто на засіданні виголосила антивоєнну промову. Вона назвала війну в Україні воєнним злочином президента рф путіна. Також вона назвала пропагандою заяви рф про те, що в Україні є нацисти і що Україна готувала напад на росію.

    Депутатка від КПРФ Семилуцької райради Воронезької області Ніна Бєляєва відкрито виступила проти дій Путіна в Україні та закликала російських військових складати зброю і здаватися в полон. Відеозапис частини її промови з’явилася в мережі, передає Обозреватель та Главком.

    Я проти того рішення, яке було ухвалено президентом РФ, і проти дій, які сьогодні здійснюються на території суверенної держави Україна. Я вважаю те, що відбувається, воєнним злочином“, – сказала депутатка в рф.

    У відповідь на заяви колег про те, що Україна нібито готувалась напасти на Росію, Бєляєва відповіла, що це насправді пропагандистські заяви режиму.

    У вас вихідні дані помилкові, на нашу країну ніхто не нападав. І завтра ніхто б не напав. Це просто те, що вам пропагандисти в голови вклали, тому що немає жодного реального доказу, що Україна готувалася нападати на нашу країну. Тільки голослівні заяви“, – відповіла депутатка.

    Ніна Бєляєва також відповіла присутнім і на закиди про нацистів в Україні. Вона висловила подив щодо того, як можна називати українського президента Володимира Зеленського нацистом.

    Нацистів там немає. Дуже дивно доводити людям, що російськомовний українець єврейського походження може бути нацистом. Це ж що має бути в голові, щоб таке стверджувати?” – заявила Бєляєва.

    Російська депутатка на цьому не зупинилась і закликала солдатів РФ складати зброю й здаватись ЗСУ, щоб не брати участі у воєнному злочині керівництва.

    За такі заяви депутатку виключили з комісії з депутатської етики Ради народних депутатів Семилуцького району та погрожували виключити з фракції.

    Ніна Бєляєва вже прокоментувала такі погрози та заявила, що за законом не можна вигнати депутата із фракції за висловлювання особистої думки.

    Депутатка також відповіла і на звинувачення в тому, що вона закликала російських солдатів порушити присягу і здатися в полон.

    Я назвала це вибором кожного християнина. Це один із виходів для солдатів не брати участь у тих діях, до яких їх примушує керівництво“, – заявила Бєляєва.

    Найсвіжіше

    Популярне