Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ із главою УГКЦ обговорили співпрацю задля допомоги українцям в час війни

    23 березня в Митрополичому домі – резиденції предстоятеля ПЦУ відбулася зустріч митрополита Київського і всієї України Епіфанія з главою і отцем Української Греко-Католицької Церкви архієпископом Святославом (Шевчуком). У зустрічі також взяв участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Євстратій, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Учасники зустрічі ще раз засвідчили категоричне засудження російської агресії проти України, поділилися інформацією про обставини життя і праці духовенства і вірних обох Церков в умовах війни.

    Верховний Архієпископ Святослав Шевчук розповів про ініціативи папи Римського Франциска, спрямовані на припинення агресії Росії проти України.

    Митрополит Епіфаній підкреслив важливість як двосторонньої співпраці між православними та греко-католиками в допомозі народу України у важкий час війни, так і співпраці в ширших рамках Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та в контактах із закордонними релігійними діячами й інституціями.

    Після завершення зустрічі предстоятель ПЦУ та глава УГКЦ поспілкувались із Київським міським головою Віталієм Кличком, який проводив захід поруч з Михайлівським Золотоверхим монастирем і побажали йому Божого благословення у праці із захисту столиці.

    Найсвіжіше

    Популярне