Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ викрила в Україні ще низку зрадників і колаборантів

    Служба безпеки України викрила ще низку зрадників і колаборантів, які допомагають російським загарбникам розвідданими про Збройні сили України.

    Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

    Зазначається, що у Дніпропетровській області СБУ викрила шахраїв, які виманювали гроші, призначені для оборони українських міст. Через соцмережі вони знайшли контакти керівників різних регіонів, зв’язувалися з ними під виглядом помічників голів військово-цивільних адміністрацій регіонів, де зараз відбуваються найбільш активні бойові дії, і просили допомогу коштами на оборону. Шахраїв затримали, триває процес повернення викрадених коштів.

    У середмісті Вінниці бійці «Альфи» схопили бойовика так званої «днр». Чоловік «служив» сапером у терористичній банді «Сомалі». З його слів, він втік від війни і переховувався, проте слідчі СБУ будуть встановлювати його реальні мотиви.

    У Києві СБУ затримала зрадника, який у минулому був посадовцем Фонду державного майна. Він повідомляв ворогу дані про бійців і техніку ЗСУ, дислокацію, оснащення тощо.

    За сприяння російським окупантам затримано жителя Одещини, який збирав і передавав ворогу фотоматеріали з розташуванням та оснащенням блокпостів Тероборони і прикордонних загонів в області. У інформатора виявили списки патріотично налаштованих громадян, які допомагають ЗСУ. Всю інформацію зрадник відправляв через телеграм-канал.

    Найсвіжіше

    Популярне