Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Україні вже функціонують табори для військовополонених, – Венедіктова

    6 березня радник глави Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що у зв’язку з тим, що внаслідок бойових дій у полон ЗСУ потрапляють сотні військовослужбовців російської армії, Україна буде змушена створювати для їх утримання повноцінні табори.

    В інтерв’ю ВВС генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова підтвердила, що такі табори вже справді функціонують.

    «Звичайно, у нас військовополонені мають знаходитися у спеціальних військових таборах, і ми це відпрацювали, у нас підписаний спільний наказ з Міноборони, МВС, іншими дотичними службами», – розповіла Венедіктова і підкреслила, що такі місця утримання військовиків російських окупаційних військ вже працюють.

    «(табори, – ред) Вже є. Ми над цим попрацювали. Вони є тому, що цього, знову ж таки, вимагає Женевська конвенція. Я хочу, щоб ми були дуже відкриті. Ми працювали в межах міжнародного гуманітарного права, нашого національного законодавства», – заявила вона і зауважила, що полоненим навіть надається потрібна медична допомога.

    «Тому я вважаю, що ми себе проявляємо як цивілізована країна, яка дає відсіч агресору, але сама не стає агресором», – запевнила Ірина Венедіктова.

    Найсвіжіше

    Популярне