П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Зі всіх 280 архієреїв РПZ найшовся один, що висловився проти війни і той у Литві

    Священник ПЦУ Віктор Мартиненко зауважив, що зі всіх 280 архієреїв рпц (окрім 109, що сидять в Україні) знайшовся лише один, який прямо висловився проти рашистької війни.

    “Це – митрополит з Литви, владика Інокентій. Аксіос! Другий – митрополит з Естонії Євгеній – підписав колективний документ осуду геноциду. Теж: аксіос! Підказали, ще митроп. Жан з Парижа – але він і не зовсім рпz. Аксіос!”, – уточнив отець Віктор у Фейсбуці.

    “Інші 277 – виявилися справжніми п*дарасами в рясах (у поганому смислі цього слова)! Як на мене – це повне фіаско (знову згадується старий анекдот) рпz – як структури, що декларує своє християнство і претендує на якійсь моральний авторитет. Процент людей і християн у російському шоу-бізнесі, виявився значно більшим, ніж у єпископаті російської церкви! Що ж? – “Се, оставляется домъ ваш пустъ!”…” – прокоментував священник ПЦУ нинішній стан справ в московському патріархаті.

    “Завжди був далекий від жодного есхатологізму, але нині бачу виконання слів Апокасіпсісу: „Підійди, — я покажу тобі засудження великої розпусниці, що сидить над багатьма водами; з нею блудодіяли царі земні, і вином її блудодіяння впивалися ті, що живуть на землі. І повів мене в дусі в пустелю; і я побачив жінку, яка сиділа на звірі багряному, сповненому імен богохульних, з сімома головами і десятьма рогами. І жінка була одягнена в порфиру і багряницю, прикрашена золотом, коштовними каменями і перлами, і тримала золоту чашу в руці своїй, наповнену мерзотами і нечистотою блудодійства її; і на чолі її написано ім’я: таїна, Вавилон великий, мати блудницям і мерзотам земним. Я бачив, що жінка упоєна була кров’ю святих і кров’ю свідків Ісусових, і, бачачи її, дивувався здивуванням великим. І сказав мені ангел: що ти дивуєшся?… (Откр.17:10-15)”, – підсумував священник ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше священник ПЦУ Віктор Мартиненко розповів про чотири варіанти дій для “УПЦ МП”. Також він впевнений, що не можна причащатися з вбивцею Кірілом (Гундяєвим).

    Найсвіжіше

    Популярне