П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    “Бідняжки. Що ж робити?”: Священник ПЦУ розповів про чотири варіанти дій “УПЦ МП”

    Священник Православної Церкви України Віктор Мартиненко розповів про чотири варіанти дій “УПЦ МП” у нинішній ситуації.

    Перший: просити “автокефалію” у кіріла. Він відповів Євлогію: херъ вам! (Чуть що – 23-тя буква церковно-слов’янського алфавіту).

    Другий: звернутися до Вселенського Патріарха. – Мости попалені. Причому, вщент . Після бравади повертання нерозпічатанних листів, усього хамства преосвященного Мерседеса або одкровень з амфетамінного будуна Луки із Запоріжжя – ніякий Сірко очей не позичить.

    Третій варіант: проголосити автокефалію самим. Шикарно! Піти шляхом Філарета, якого кляли тридцять років, – як то на слуху: “под свою анафему падоша”…

    Що ж, четвертий варіант: ПЦУ. Тут згадується євангельський епізод: “Запитаю й Я вас одну річ, і відповідайте Мені: Іванове хрищення з неба було, чи від людей? Вони ж міркували собі й говорили: Коли скажемо: З неба, відкаже: Чого ж ви йому не повірили? А як скажемо: Від людей, то всі люди камінням поб’ють нас, бо були переконані, що Іван то пророк…” (Лк.20)

    “Бідняжки, що ж робити? Підкажу: – читав колись на еспежо, – можна бути незгодним зі своїм архієреєм і патріархом! Чесно! Казали, що то похвально! Правда, там писалося про александрійських, еладських чи кіпрських кліриків. Але спробуйте і ви! Може і вам получиться?…”, – підсумував священник ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне