Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Нове зверенення патріарх московського: жодного слова співчуття і засудження війни

    Московський патріарх Кіріл (гундяєв) виступив на засіданні Вищої церковної ради рпц. У його виступі не знайшлось жодного слова, яке б засудило війну рф проти України чи дії путіна.

    Про це пише богослов Андрій Кураєв.

    «Чергова промова ПК (патіарха кіріла, – ред.). І знову, навіть на 22-й день війни – жодних слів співчуття, жалю, підтримки звернених до звичайних жителів України поза Донбасом у зв’язку з тим горем, що звалилось на них…»., – написав Кураєв.

    У зверненні кіріл (гундяєв) заявив про миротворчість РПZ, хоча нещодавно сам благословив на війну російських окупантів. “Вважаю, що позиція Церкви може стати реальним миротворчим фактором, який позитивно впливає на те, що відбувається у братній для нас Україні. Ми повинні особливо ревно підносити молитви за мир і, звичайно, супроводжувати нашу молитву конкретними справами”, – заявив Гундяєв.

    Таким чином Z-патріарх та його РПZ продовжують залишатися у впевненості, що все роблять правильно та премудро і що вони не в ізоляції. Також кіріл вважає нормальним спочатку благословити російських окупантів на війну, а потім підносити молитви за мир.

    Найсвіжіше

    Популярне