П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Естонія закликає країни-члени ООН закрити небо над Україною: подробиці

    Парламент Естонії підтримав звернення до парламентів держав-членів ЄС і НАТО, а також інших держав, у зв’язку з війною росії проти України. Зокрема, Рійгікогу закликав країни-члени ООН закрити небо над Україною, повідомляє ERR.

    «Рійгікогу звертається до держав-членів ООН, щоб вони негайно вжили заходів щодо встановлення забороненої для польотів зони, щоб уникнути масових жертв серед цивільного населення України», — йдеться у зверненні.

    При цьому парламент висловлює підтримку захисникам і народу України в їх боротьбі з рф, і закликає надати Україні всебічну підтримку у війні «за збереження своїх свободи, суверенітету і територіальної цілісності».

    Естонські депутати закликали країни ввести додаткові санкції проти росії та Білорусі.

    «Рійгікогу закликає негайно ввести всеосяжне торговельне ембарго щодо рф і Білорусі, яке обмежило б потенціал держав-агресорів у веденні війни. Рійгікогу закликає держави закрити свій повітряний простір і порти для літаків і кораблів російської федерації», — йдеться в повідомленні.

    Парламент Естонії також закликав виключити росію з Ради Європи, а також підтримати офіційну заяву України про отримання статусу держави-кандидата ЄС і надати дорожню карту для досягнення членства в НАТО.

    Нагадаємо, єрарх УПЦ США попросив закрити небо над Україною. Також 89% українців вимагають закриття неба над Україною. Крім цього із аналогічним закликом звернувся предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне