П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Тема захисту вірян може стати наступною, яку будуть просувати окупанти, щоб виправдовувати вторгнення росії в Україну

    Тему захисту православних віруючих в Україні російські ЗМІ піднімають впродовж багатьох років. Створюючи при цьому багато фейків. Окупанти можуть намагатись використовувати тему “захисту православних вірян” УПЦ МП, як виправдання свого вторгнення в Україну повідомляє ye.ua

    Після того, як в 2019 році Православна церква України отримала Томос, російські ЗМІ поширили твердження міністра закордонних справ РФ Сергея Лаврова про те, що «відповідальність за створення неканонічної Православної церкви України (ПЦУ) насамперед несуть влада США».

    Ще в 2018 році предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет казав, що росія може використати як привід до війни «захист православних вірян в Україні».

    Наступні роки у російських ЗМІ регулярно були вкиди щодо захвату храмів в Україні. Під час свого виступу 22 лютого 2022 року владімір, путін як привід для визнання «незалежності ЛДНР» використав тезу «Київ переслідує прихожан та вірян УПЦ МП».

    Минулого тижня у російських ЗМІ з’явилися новини, що з України масово надходять скарги місцевих жителів на захоплення озброєними людьми храмів УПЦ МП. За даними ЗМІ, нападу зазнали щонайменше 27 церковних об’єктів. Тема захисту вірян може стати наступною, яку будуть активно просувати, щоб виправдовувати вторгнення росії в Україну.

    А тим часом, російські окупанти продовжують обстрілювати церкви та монастирі, які відносяться саме до УПЦ МП. Зокрема, у Донецькій області вони обстріляли Святогірську Лавру, а у Харкові – найстаріший храм у місті – Успенський собор.

    Нагадаємо, що Міноборони України закликає співгромадян не піддаватися на провокації спецслужб РФ, перевіряти новини та довіряти лише інформації з офіційних джерел.

    Найсвіжіше

    Популярне