П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Всі ми маємо виявляти в ці важкі часи любов, милосердя, жертовність один до одного

    Збройні Сили України зможуть знищити російських загарбників, як біблійний Давид знищив Голіафа. Всі ми маємо виявляти в ці важкі часи любов, милосердя, жертовність один до одного.

    Про це розповів предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній під час проповіді, передає пресслужба ПЦУ.

    “… віра в Бога дає нам ту саму силу, яку Мойсей спрямував проти фараона і всієї могутності його, звільнивши народ свій від рабства. Віра допомагає нам долати супротивника так само, як допомогла Гедеону всього лише з трьома сотнями воїнів перемогти багатотисячне військо мадіанитян. Як силою віри юнак Давид переміг велета Голіафа, завдяки чому народ Ізраїля був звільнений від панування філістимлян, так і ми, маючи віру, можемо вигнати з нашої землі російських агресорів”, – сказав митрополит Епіфаній.

    Він назвав чесноти які ми маємо виявляти особливо у цей темний для людства час: “любов, милосердя, жертовність, непохитність у правді – ось ті чесноти, які протистоять брехні, зажерливості, жорстокості та егоїзму слуг диявола. І в різноманітному виявленні чеснот ми бачимо торжество нашої віри, яка втілюється у конкретних добрих справах”.

    “Щороку, дорогі брати і сестри, в цей перший недільний день Великого посту ми за традицією згадували історичні події перемоги істинної віри над єретичним лжевченням, особливо вшановуючи подвижників, проповідників та захисників істини. Нині ж, не забуваючи про події минулого, ми більшою мірою зосереджуємося на сьогоденні, на боротьбі проти гріха і неправди, що породили і живлять російську війну з Україною. Саме тому замість традиційного молебня Торжества Православ’я сьогодні ми з особливими почуттями підносимо молитви за українських воїнів, за нашу рідну державу, її захист та перемогу над загарбниками. Ми підносимо молитви за всіх тих, хто страждає від варварських обстрілів ворогом наших міст і сіл, хто потребує порятунку і опіки. Ми молимося також за спокій душ загиблих наших захисників та мирних мешканців, щоби Господь оселив їх у Своєму Царстві”, – розповів митрополит Епіфаній.

    “В цих молитвах і справах любові, жертовності та милосердя полягає для нас саме тепер торжество істинної віри. Віри в Бога, на Якого, як Мойсей, Гедеон, Давид та інші праведники ми покладаємо свою надію, до Якого звертаємося зі сльозами та розчуленням серця: Господи, поспіши на допомогу нам, визволи від бід і страждання, дай перемогу над супротивниками, захисти і охорони всіх, хто нині Твоєї опіки потребує. Віримо, що як у давні часи Ти, Господи, зміцнював народ свій у боротьбі проти поневолювачів, так і нині допоможеш нам захистити Україну від нашестя чужинців”, – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне