Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Червоний хрест забороняє використовувати свої емблеми на гуманітарних авто, – президент України

    Президент України Володимир Зеленський заявив, міжнародна організація “Червоний хрест” забороняє використовувати свої емблеми на гуманітарних автомобілях. Їх використовують для евакуації мирних жителів з гарячих точок.

    “Ми бачили конкретну згоду російської сторони для організації евакуаційного коридору з міста Суми. І не тільки для наших людей, для сотень іноземців. Громадян Індії, Китаю. Це студенти, які навчалися у Сумах. Ви знаєте, мені сказали, що Червоний Хрест, Міжнародний Червоний Хрест, забороняє нам використовувати емблему на цих машинах, які виконують гуманітарні місії. Забороняє Червоний хрест, ніби це їх власність. І це показово. Це говорить дуже багато. Про те, що деякі люди, дуже впливові люди, вирішили поставити хрест на українцях. Але я цього не допущу. Ми цього не допустимо”, – заявив Володимир Зеленський, цитує сайт Офісу Президента.

    “Наші друзі. Вони поруч з нами. Я буду звертатися безпосередньо до народів світу, якщо лідери світу не докладатимуть усіх зусиль, щоб зупинити цю війну. Цей геноцид”, – додав президент.

    Нагадаємо, раніше президент України повідомив, що евакуація із Сум призупинена, бо за маршрутом зеленого коридору почалася стрілянина. Також російські окупанти зірвали оголошений ними режим тиші в Маріуполі і стріляли по «зеленому коридору».

    Найсвіжіше

    Популярне