Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звернувся до лідерів вільного світу: «Україні потрібна вся ваша допомога і підтримка»

    У другий день великої агресії Росії проти України митрополит Епіфаній звернувся до лідерів вільного світу, попросивши їх про допомогу і підтримку вже зараз. Він зауважив, що весь український народ, а особливо мужні воїни-захисники, чинять спротив ворогу.

    Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

    «Російський напад приніс із собою обстріли, вбивства, смерть. Гинуть наші воїни та мирні мешканці. Сотні тисяч, а можливо вже декілька мільйонів стали вимушеними переселенцями. Я звертаюся до релігійних і державних лідерів вільного світу – Україні потрібна вся ваша допомога і підтримка. Кожне послаблення, кожне виключення із санкцій, зроблене для агресора, кожне обмеження у видах і способах вашої допомоги нашій країні – це додаткові страждання і додаткові втрачені життя! Дійте зараз!», – йдеться у зверненні митрополита Епіфанія.

    Він додав, що у ПЦУ згадують у молитвах загиблих українських воїнів та просять у Бога упокоїти їхні душі в оселях праведників. «Просимо здоров’я для поранених, захисту для всіх, хто його зараз потребує».

    «В ці темні часи зверніть увагу на людей поруч, підтримуйте спілкування, допомагайте одне одному долати страх. Кожний вияв жертовності та людяності, милосердя і турботи – це теж внесок у перемогу добра. Україна витримала першу хвилю навали, але ворог продовжує свою гріховну справу – як Каїн-вбивця він намагається задушити нашу свободу та саме наше буття. Тому наш спільний обов’язок – захистити себе і майбутнє нових поколінь. І хоча це справді не просто, але переконаний, що з Божою допомогою український народ переможе», – підкреслив предстоятель Православної Церкви України.

    «Я продовжую виконувати покладений на мене обов’язок та буду намагатися щодня спілкуватися з вами. Також за всіх вас, а особливо на наших захисників, я підношу свої молитви. Нехай Господь благословить український народ миром і перемогою! Слава Ісусу Христу! Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!», – підсумував він.

    Нагадаємо, раніше Епіфаній висловився про російські війська: «За законом Божим та за законами людськими вони – вбивці та злочинці». Також він заявив, що ПЦУ молитвою з усіма тими, хто на передньому краї боротьби з агресором.

    Найсвіжіше

    Популярне