Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    В Маріуполі закладено новий храм ПЦУ

    Митрополит Донецький і Маріупольський Сергій разом з духовенством і капеланами Донецької єпархії 23 лютого 2022 року звершив у Маріуполі освячення хреста і закладення капсули з благословенною грамотою у фундаментну частину майбутнього храму на честь святителя Миколая Чудотворця.

    Про це повідомляє сайт ПЦУ.

    «Ця історична подія звершується у нелегкий для України час. На тлі небезпеки і загострення війни на сході України, ми свято віримо, що всемилостивий Господь оберігає і захищає нашу багатостраждальну державу від нападу чужинців. І назва майбутнього храму-каплиці не даремно обрана на честь великого святителя архієпископа Мир Лікійських Миколая. Він нікого не боявся, був справедливим, мудрим, любив свою Церкву і Батьківщину. За свою духовну чистоту і милосердя Бог наділив його великою силою творити чудеса і рятувати людей, а Православна Церква причислила його до ліку святих», – сказав керуючий Донецькою єпархією.

    Також митрополит Сергій зазначив, що в храмі, який буде побудовано на території Донецького державного університету внутрішніх справ, студенти й викладачі зможуть в будь-який час поспілкуватися зі священником та помолитися Богу за свій рідний народ і за спокій душ усіх тих, хто віддав своє життя за Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне