Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Удар в спину Путіна: Казахстан не визнає псевдодержавні утворення та не підтримує введення миротворців ОДКБ в Україну

    Міністр закордонних справ Казахстану Мухтар Тлеуберди заявив, що офіційний Нур-Султан не визнає тимчасово окуповані Росією та терористичними організаціями “Л/ДНР” території України незалежними державами.

    “Офіційна позиція Казахстану зараз перебуває на стадії розробки. Найближчим часом відбудеться засідання Ради безпеки Казастану, на якому ми остаточно ухвалимо офіційну позицію. Зобов’язаний запевнити, що питання про визнання Казахстаном Луганської і Донецької народних республік не стоїть. Ми керуємось основами міжнародного права і основних принципів статуту ООН”, – цитує “Интерфакс” заяву очільника зовнішньополітичного відомства Казахстану.

    Мухтар Тлеуберди зауважив, що відрядження до окупованих територій Донбасу “миротворців” Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) не є можливим. Він процитував статут організації, у якому вказано, що застосування збройних сил ОДКБ можливо виключно на територіях ОДКБ.

    “Практично це неможливо. Для можливого скерування потрібна, звісно, резолюція та відповідний мандат Ради безпеки ООН. Але, як ви знаєте, ООН має власні миротворчі сили і тому у практичній площині це питання не стоїть”, – сказав Тлеуберди.

    Нагадаємо, 21 лютого 2022 року президент країни-агесорки Росії Владімір Путін оголосив про офіційне визнання територій України, тимчасово окупованих Росією та терористичними організаціями “Л/ДНР”, незалежними державами.

    Найсвіжіше

    Популярне