П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Єпископ Александрійської Церкви, який на думку РПЦ мав приєднатись до них, висловив підтримку патріарху Феодору ІІ

    Ще один єпископ, на чий перехід сподівались в Московському патріархаті митрополит Зімбабвійський Серафим (Кікотіс) привітав патріарха Феодора з річницею інтронізації та присвятив йому подію масового хрещення немовлят.

    «Сьогодні Блаженніший Папа і Патріарх Александрійський і всієї Африки пан Феодор II, Патріарх Любові, Патріарх багатостраждальної Африки святкує день інтронізації. Ми молимося, щоб Всемилостивий і Всесвятий Бог покрив і благословив свою патріархію, щоб благословив континент і наших африканських братів, яких Господь довірив…Многая літа Вам, Блаженнійший владико!», – написав він у Фейсбуці.

    Також варто звернути увагу, що єпископ Серфим (Кікотіс) вказує, що здійснив масове хрещення африканців і присвятив цю подію патріарху Феодору, як знак вдячності та любові.

    «Сьогодні, коли Його Блаженство, патріарх Феодор II святкує інтронізацію, ми присвячуємо цей благословенний дар Божий, наші групові хрещення, як відповідь вдячності та любові його високоповажній персоні, молячись, щоб Бог завжди зберігав його у здоров’ї для його дуже високої пастирської та божественної патріаршої роботи для Африканського континенту та Православ’я повсюди», – зазначив митрополит Серафим.

    Таким чином митрополит Александрійського патріархату, на якого покладали великі надії в Російській Церкві підтримав свого предстоятеля – патріарха Феодора ІІ. У РПЦ сподівались що Серафим перейде в створений ними розкольницький «екзархат РПЦ в Африці». Водночас Серафим не був присутній на Синоді Александрійської Церкви 12 лютого 2022 року – офіційно його відсутність пояснювалась хворобою. Також він написав звернення із закликом до проведення Всеправославного собору, що в цілому співпадає із бажаннями Московського патріархату скликати Амман 2.0.

    Нагадаємо, Александрійський патріархат викликав духовенство РПЦ на Церковний суд через розкол в Африці. Також усі єпископи Александрійської Церкви підтримують визнання ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне