Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха у Києві відвідав захід, присвячений збереженню та популяризації мовної та культурної спадщини греків України

    18 лютого на запрошення очільниці Грецького товариства “Енотіта” Ніни Паскал, екзарх Вселенського патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл (Аніщенко) відвідав захід, присвячений збереженню та популяризації мовної та культурної спадщини греків України – “Такі різні, такі рідні” та презентації абетки румейською мовою. Захід пройшов у Києві в телецентрі “Олівець”.

    Про це йдеться на офіційній сторінці Місія “Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні” у Фейсбук.

    У заходах також взяла участь голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан та представники грецької діаспори.
    Єпископ Команський Михаїл подякував організатором заходу – Грецькому товариству “Енотіта”, звернувшись до присутніх українською та грецькою мовами.
    “Мова, якій сьогодні присвячений цей захід, зокрема є засобом спілкування і вона відображає одну з богодухновенних властивостей, які Господь дав людині – це творчість. Тільки людина володіє цією властивістю. І отже завдяки мові передається в спадок культура, передається народні звичаї, передається історія національної меншини. І тому кожна мова є коштовною перлиною, яка складає, зокрема в нашому випадку в Україні, багатоцінну і яскраву корону історичної спадщини”, – зазначив архієрей Вселенського патріархату.

    Єпископ Михаїл також взяв участь у екскурсії по інтерактивній експозиції культур національних спільнот та корінних народів України “Відтінки України”.

    Найсвіжіше

    Популярне