Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Парламент проголосував за передачу приміщення в Сімферополі у власність ПЦУ

    Верховна Рада України 17 лютого 2022 року ухвалила постанову «Про деякі питання захисту права на свободу світогляду та віросповідання вірян Кримської єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) та збереження приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги». За це проголосував 271 народний депутат.

    Постановою передбачається переведення майна кафедрального собору Кримської єпархії в м. Сімферополі у державну власність, що дозволяє передати його безпосередньо єпархії та використати всі правові інструменти для захисту власності релігійних громад ПЦУ в тимчасово окупованому Криму, — передає офіційний сайт ПЦУ.

    Речник Української Церкви прокоментував це рішення.

    «Нарешті парламент України ухвалив постанову, якою надано згоду Кабінету міністрів України передати приміщення в Сімферополі, яке намагаються відібрати окупанти, у власність Кримської єпархії ПЦУ. Це важливий крок на шляху захисту прав української громади в Криму, зокрема і через міжнародні механізми», – привітав прийняття закону речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря) на своїй сторінці у Facebook.

    «Сьогодні Верховна Рада прийняла надзвичайно важливу постанову для захисту наших прав в Криму. Адже з 2014 року триває постійна боротьба за збереження кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги і нашого єпархіального управління. Цією історичною постановою, яка стосується, власне, майна в Криму, парламент ще раз засвідчив непохитність того факту, що Крим – це Україна», – прокоментував рішення Парламенту єрарх ПЦУ митрополит Сімферопольський і Кримський Климент.

    Він додав, що цим рішенням влада України показала, що їй не байдужа доля ПЦУ в окупованому росіянами Криму.

    «Я щиро вдячний усім, хто долучився до цієї доброї справи. Особливо Блаженнійшому митрополиту Епіфанію, який доклав чимало зусиль і порушував це питання під час численних зустрічей, Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Представництву Президента України в Криму та усім народним обранцям, які віддали свої голоси за цю постанову», – підсумував митрополит Климент.

    Найсвіжіше

    Популярне