Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    В російському Омську завершується будівництво скандального храму, проти якого протестували місцеві мешканці

    В російському місті Омськ продовжуються будівельні роботи зі спорудження храму Російської православної церкви у місцевому сквері Молодят. Компанія “Вятскій тєрєм”, яка є головним підрядником будівництва, запевняє, що роботи добігають кінця.

    Про це інформує “Город55”.

    Втім, спорудження культової споруди затягнулось у часі. У Моспатріархаті сподівались, що будівництво буде розпочато 20 травня минулого року, а 3 грудня 2021 року об’єкт буде зданий в експлуатацію. Однак, через протести місцевих активістів, початок робіт було відкладено і всі терміни було суттєво зміщено у часі.

    Нагадаємо, в лютому 2021 року регіональне відділення Російської екологічної партії у місті Омськ виступило з протестом проти вирубки частини скверу Молодят для розчистки території під будівництво храму РПЦ.

    Представники єпархії заявили про намір розчистити від зелених насаджень велику площу, таким чином вирубці підлягали понад 30 дерев. Своєю чергою, представник “Зелених” Роман Давидов заявив, що такі рішення потрібно приймати після публічного обговорення, а також відзначив, що будівництво культових споруд – не єдиний спосіб принести мир у душі людей.

    У відповідь “високодуховні” та “скрєпоносні” клірики РПЦ не вигадали нічого кращого за зустрічні звинувачення і образи на адресу “Зелених”. Клірик омського собору Успіння пресвятої Богородиці Алєксандр Родкін не приховував агресії, називаючи активістів “хайпожорами” та провокаторами, які підбурюють суспільство до конфлікту.

    З часом у конфлікт втрутилась місцева влада. У підсумку будівельникам дозволили вирубати всього сім дерев, а Російську Церкву зобов’язали висадити у парковій зоні 90 дерев. Ще 60 дерев висадив соціальний партнер мерії міста.

    Та на цьому ситуація не вичерпалась. Згодом департамент архітектури виявив порушення на будівництві – фахівці звернули увагу на порушення термінів та положень про спорудження будівлі.

    Втім, на хід робіт така “формальність” не вплинула, і РПЦ вже незабаром отримає новий храм у сквері, територію якого намагались відстояти мешканці міста Омськ.

    Найсвіжіше

    Популярне