Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Чому Московський патріархат в Україні навіть не молиться за мир?, – священник ПЦУ

    Священник Православної церкви України Андрій Дудченко, який у 2018 році приєднався до ПЦУ, після участі в Об’єднавчому соборі разом із митрополитом Олександром (Драбинком) та іншими священнослужителями, не розуміє чому єрархи Московського патріархату взагалі ніяк не коментують загрозливу ситуацію навколо України. Він також не розуміє, чому в РПЦвУ (так званій УПЦ МП) не закликають до миру і не моляться за нього.

    «Я не те щоб нагнітати, а правда не розумію: чому у цій цій ситуації мовчить УПЦ Московського патріархату? Я все чекав, що на офіційному сайті з’явиться якщо не звернення щодо загрози, то хоч би заклик до посиленої молитви за мир. Іноді мовчання промовистіше за слова. Або вони впевнені, що нічого не буде?», – пише у Фейсбук священнослужитель ПЦУ Андрій Дудченко.

    Він нагадав, як єрархи РПЦвУ не встали в Верховній раді під час вшанування українських військовослужбовців.

    «Ті троє, хто не встав у Раді кілька років тому, бо нібито за мир, – де ваша позиція сьогодні? Якщо мовчать єрархи, чому всі інші, як у рот води, набрали? Де голос проукраїнського крила УПЦ МП (а таке є, повірте мені, далеко не всі проукраїнські з’єдналися з ПЦУ). Невже за ці роки начальство зуміло так залякати священників?», – підсумував Дудченко.

    Нагадаємо, раніше на промовисте мовчання Мосптаріархату в Україні на тлі загрози російського вторгнення в Україну звернув увагу речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря).

    Найсвіжіше

    Популярне